جایگاه صنعت بیمه در اقتصاد ایران و جهان جایگاه خاصی است و در عصر امروز از نهادهای مالی بارز در اقتصاد هر کشوری بهشمار میآید. ما در این مطلب میخواهیم به موضوع نقش بیمه در اقتصاد ایران و جهان بپردازیم و از چالشهای بگوییم. باعث افتخار ماست که سایت را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.
جایگاه صنعت بیمه در اقتصاد
صنعت بیمه بهعنوان ابزاری برای کنترل ریسک و پرداخت خسارت ایفای نقش و آینده افراد را تضمین میکند؛ این صنعت تحت عنوان یک موسسه سرمایهگذار، دریافتیها را بهعنوان پسانداز جمعآوری میکند و آن را در نهایت به نیازهای سرمایهگذاری و رشد اقتصادی اختصاص میدهد. صنعتی که از آن سخن میگوییم یکی از قدیمیترین حوزههای اقتصادی است و با در نظر گرفتن میزان ریسک و جبران آن و همچنین نقش خود در توسعه مالی کشور، در تسهیل و توسعه اقتصادی کشور نقش بهسزایی دارد، بهطوریکه در بازار سرمایه ضروری میباشد. بدیهی است که هم در گذشته و هم در دوران مدرن، هدف اصلی بیمه محافظت از سلامتی و دارایی مردم بوده است اما امروزه علاوهبر این نقش، یکی از عناصر اصلی در عملکرد یک اقتصاد پیچیده ملی در سراسر جهان بهشمار میآید.
همانطور که برای همه ما مشخص است، احتمال وجود خطرات و رخداد حوادث همیشه در زندگیمان وجود دارد که میتوانند با هر باری که اتفاق میافتند، بر افراد تأثیر بدی بگذارد، اما خبر خوب این است که صنعت موثر نامبرده از افراد در برابر این خطرات محافظت میکند؛ بهبیان دیگر میتوان گفت که بیمه معیاری برای این است که متوجه این مسئله باشیم که افراد در معرض خطراتی قرار دارند که هر بار ممکن است اتفاق بیفتد زیرا حادثه خبر نمیدهد!
از آنجاکه در عصر مدرن نقش و جایگاه صنعت بیمه در اقتصاد بسیار مفید بوده، این صنعت در کشورهای پیشرفتهای مانند آلمان، انگلیس، سوئیس و فرانسه به بخش مهمی از اقتصاد تبدیل شده و نقش مهمی در کشورهای درحال توسعه داشته است؛ این نتیجه در کشورهای نامبرده از اعتماد مردم به این صنعت سرچشمه میگیرد زیرا مردم میدانند وجود بیمههای مختلف در زندگی چه نقش مهمی دارد و چه تاثیری بر سبک زندگی و طول عمر آنها میگذارد.
فعالیتهایی که هر روز در ۱۲در حال انجام است، رشد اقتصادی را بهسمت و سوی نتایج مثبت سوق میدهد؛ همچنین به افزایش تولید ناخالص داخلی کشور (ارزش ريالی تمامی کالاها و خدمات تولیدشده در یک کشور در یک بازه زمانی مشخص) کمک میکند؛ بنابراین در حالت کلی میتوان گفت که صنعت مزبور دارای یک مزیت کلی است که آن نیز نقش مفید این صنعت در بهبود ثبات اقتصادی و ملی کشورها میباشد و البته که این مزیت از اصلیترین مزایای صنعت بیمه محسوب میشود. ایجاد شرایط اشتغال به کار برای همه گروههای اجتماعی و درآمدزایی آنها توسط صنعت مزبور موجب شکلگیری توزیع درآمد متعادلی در کشور میشود که این موضوع را بسیاری از تجربیات و مطالعات اثبات کردهاند البته واقعیتی که باید مدنظر قرار گیرد، این است که سیاستهای تقویتکننده رشد و توزیع درآمد در طولانیمدت امکانپذیر است.
نقش بیمه در اشتغالزایی
نقش بیمه در اشتغالزایی
بیمه بهمیزانی در کشور نقش پررنگی را ایفا میکند که میتوان بهجرات گفت بدون وجود این صنعت کسب و کار ها امکان گسترش ندارند؛ زمانی که کسب و کارها امکان توسعه و رشد نداشته باشند، اشتغال در جامعه صورت نمیگیرد و درنتیجه کشور در راستای رشد اقتصادی و توزیع درآمد گام برنمیدارد؛ بنابراین بیمه بهطور مستقیم بر ایجاد اشتغال در جامعه تاثیرگذار است زیرا شرکتهای بیمه با استخدام نیروهای انسانی ایجاد اشتغال، میتوانند بر اقتصاد کشور تاثیر بگذارند و موجب پررنگتر شدن جایگاه صنعت بیمه در اقتصاد شوند.
بیمه و اقتصاد
نقش بیمه در اقتصاد ایران
صنعت بیمه در ایران یکی از پررونقترین بخشهای اقتصاد این کشور محسوب میشود و مهمترین نقش بیمه در اقتصاد ایران را ایفا میکند زیرا این صنعت با نرخ ۱۰ الی ۲۰ درصدی در سال در حال رشد و با اهداف دستیابی به رشد اقتصادی همراه با بهبود توزیع درآمد در حال فعالیت است. در این کشور بهواسطه اینکه شرکتهای بیمه ایرانی طیف گستردهای از خدمات بیمهای را ارائه میدهند، میتوان گفت این صنعت از گروه صنایعی بهشمار میآید که در حال شکوفایی و در سطح بینالملل در حال رقابت است.
جایگاه صنعت بیمه در اقتصاد باعث میشود نتیجه بگیریم که توسعه بیمه، پیش شرط مهمی برای تحریک رشد مالی در کشور ایران است. در ادامه با چند نمونه از فواید این صنعت آشنا شوید:
- بیمه نقش حمایت مالی را در کشور ایفا میکند و ضرر و زیان مالی را کاهش میدهد.
- از آنجاکه همیشه ترس از دست دادن بهصورت ناگهانی وجود دارد، این صنعت میتواند امنیت را در برابر رویدادهای خاص و خسارات ناشی از رخدادهای ناگوار فراهم کند.
- این صنعت فرصتهای سرمایهگذاری را نیز فراهم میکند.
- بیمه با وصول حق بیمه توسط بیمهگذاران، وجوهی ایجاد میکند که این وجوه در اوراق بهادار دولتی و سهام سرمایهگذاری نمایان میشود؛ این وجوه برای تولید بودجه بیشتر و در توسعه صنعتی یک کشور به کار گرفته میشوند.
- از آنجاکه ثبات و فعالیتهای تجاری را ارتقا میبخشد، ابزاری مورد استفاده برای توسعه اقتصادی کشور بهشمار میآید و نقش مهمی در رشد پایدار اقتصاد ایفا میکند.
- بیمه در ایجاد فرصتهای شغلی کمک بهسزایی میکند.